AVV over ETCS (Současné problémy v kolejových vozidlech, 2025)
Příspěvek se zabývá problematikou přechodu od národního automatizačního systému AVV k plně interoperabilnímu ERTMS/ATO s mezikrokem AVV over ETCS, rozebírá změny na vozidlech, na „hardwaru“ tratě i v datovém popisu infrastruktury. Popisuje jednotlivá řešení retrofitních instalací podle dodavatele mobilní části ETCS a zamýšlí se nad dalším osudem traťových informačních bodů.
Keywords: automatické vedení vlaku; AVV; ERTMS/ATO; AVV over ETCS; MIB