Dvoupodlažní push-pull soupravy Škoda pro ČD (Současné problémy v kolejových vozidlech, 2021)
Na začátku článku je krátké shrnutí historie výroby elektrických jednotek a dvoupodlažních push-pull souprav ve firmě Škoda Vagonka (dříve Vagonka Studénka). Následuje popis dvoupodlažních vozů pro vratné (push-pull) soupravy pro České dráhy (ČD). Tyto vozy procházejí ve druhé polovině roku 2021 typovými zkouškami.
Keywords: souprava; push-pull; dvoupodlažní vůz