24kanálová zkouška rámu podvozku pro EMU (Současné problémy v kolejových vozidlech, 2021)
Příspěvek přibližuje a popisuje realizaci statické a únavové zkoušky motorového rámu podvozku pro EMU (Elektrická vícevozová jednotka) na základě ČSN EN 13749:2011. Pro zkoušky bylo použito 24 hydraulických lineárních motorů (válců), které byly řízeny počítačem v reálném čase společně.
Keywords: statické a únavové zkoušky; rám podvozku; hydraulický válec