Green Deal v oblasti osobní železniční dopravy a jeho naplňování (Současné problémy v kolejových vozidlech, 2021)
Příspěvek se zabývá dopady klimatické změny v oblasti osobní železniční přepravy a popisuje základní výzvy při transformaci přepravy osob v blízké budoucnosti. Akcent EU na bezemisní přepravu osob skýtá velký potenciál pro rozvoj osobní železniční dopravy, protopříspěvek popisuje i nejdůležitější trendy ve vývoji vozidel a jejich optimální využití v následujících desetiletích.
Keywords: Green Deal; bezemisní doprava; budoucnost přepravy osob