Aplikace žárových nástřiků pro kolejová vozidla (Současné problémy v kolejových vozidlech, 2025)
Článek se zabývá základními typy žárových nástřiků (včetně variant prášků, drátů). U těchto žárových nástřiků jsou definovány způsoby aplikace a využití. Pro konkrétní aplikace jsou představeny získané zkušenosti s využitím žárových nástřiků na komponenty kolejových vozidel. Na závěr je shrnutí vhodnosti využití žárových nástřiků pro konkrétní aplikace.
Keywords: kolejové vozidlo; povrchová ochrana; žárový nástřik