Duální a hybridní lokomotivy CZ LOKO (Současné problémy v kolejových vozidlech, 2021)
CZ LOKO, a.s., rozšiřuje své portfolio o hybridní a duální vozidla. Hybridním vozidlem rozumíme vozidlo s primárně bateriovým zdrojem trakční energie se záložním agregátem – například HybridShunter 400 a 1000. Duální vozidlo pak získává energii z trolejového vedení (v závislé trakci) nebo z motorgenerátoru, případně trakční baterie (nezávislá trakce) – DualShunter 2000 DC a AC.
Keywords: hybridní lokomotiva; duální lokomotiva; HybridShunter; DualShunter; Green Deal