(untitled) (Současné problémy v kolejových vozidlech, 2021)
Stimulace přepravní poptávky kvalitou přepravní nabídky, enviromentální šetrností a ekonomickou efektivností regionální osobní železniční dopravy. Vysoká cestovní rychlost jako ukazatel kvality regionální dopravy i jako nutná podmínka pro jízdu regionálních vlaků v souběhu s dálkovými vlaky osobní přepravy i s rychlými nákladnímu vlaky na dopravně silně vytížených železničních hlavních tratích. Trakční a brzdné parametry EMU jako nástroj ke zvyšování cestovní rychlosti. Energetická náročnost jízdy regionálních vlaků a nástroje k jejímu snižování. Management snižováni měrné hmotnosti vozidel pro osobní regionální dopravu.