(untitled) (Současné problémy v kolejových vozidlech, 2021)
Článok pojednáva o konštrukčnej úprave meracieho uzla slúžiaceho na zisťovanie teplôt a otáčok, ktorý je použitý na Zotrvačníkovom brzdovom stave UIC. Meranie otáčok železničného kolesa alebo brzdového kotúča je možné vykonávať dvoma na sebe nezávislými spôsobmi merania. Jeden zo spôsobov sa ukázal ako neefektívny. Preto bolo nutné vykonať konštrukčnú úpravu pripojenia krúžkovej hlavy, ktorá slúži na meranie teplôt pomocou termočlánkov, aby bolo možné k nej sériovo pripojiť snímač na meranie otáčok.