(untitled) (Současné problémy v kolejových vozidlech, 2021)
Příspěvek se zabývá dopady klimatické změny v oblasti osobní železniční přepravy a popisuje základní výzvy při transformaci přepravy osob v blízké budoucnosti. Akcent EU na bezemisní přepravu osob skýtá velký potenciál pro rozvoj osobní železniční dopravy, proto příspěvek popisuje i nejdůležitější trendy ve vývoji vozidel a jejich optimální využití v následujících desetiletích.