(untitled) (Současné problémy v kolejových vozidlech, 2021)
Článek přibližuje dílčí výsledky zkoumání dynamického chování dvoučlánkového vozu využívajícího společný třínápravový podvozek. To bylo zkoumáno z hlediska stability jízdy ve vyšších rychlostech, kompatibility s mostními konstrukcemi, příčné dynamiky ve vozidle při vjezdu do oblouku a z hlediska silových účinků v kontaktu kolo–kolejnice.