(untitled) (Současné problémy v kolejových vozidlech, 2021)
Příspěvek se zabývá problematikou dimenzování skříní železničních nákladních vozů. Je analyzován současný stav předpisů a jejich reálná aplikace. Požadavky v předpisech jsou konfrontovány s poznatky získanými při zkouškách a posuzování provozních pevnostních poruch nákladních vozů. Jsou uvedeny náměty na změnu stávajících norem.