(untitled) (Současné problémy v kolejových vozidlech, 2021)
Příspěvek nastiňuje možnosti využití figuríny JASTI (Hybrid III 50th Percentile Male Pedestrian) pro hodnocení účinků srážky chodce s čelem tramvaje v souvislosti se vznikající legislativou. Je prezentován popis figuríny a veličin, které byly sledovány při zkouškách realizovaných v rámci stávajícího projektu. Dále jsou zmíněna omezení použitelnosti figuríny a návaznost na simulační modely.