(untitled) (Současné problémy v kolejových vozidlech, 2021)
Lepení se řadí mezi tzv. speciální procesy, u kterých nelze následnými nedestruktivními zkouškami 100% ověřit kvalitu spoje. Cílem tohoto příspěvku je popsat problematiku lepených spojů kolejových vozidel od návrhu a konstrukce, kde se pojednává o volbě vhodného lepicího systému, dimenzování rozměrů lepidla atd., až po možné způsoby validaci lepených spojů včetně výpočtů lepených spojů.