(untitled) (Současné problémy v kolejových vozidlech, 2021)
Článek „Současné trendy v konstrukci kol pro kolejová vozidla“ pojednává o kolech pro nákladní vozy, o kolech pro osobní dopravu, pro lokomotivy a pro tramvaje. V oblasti kol pro nákladní vozy jsou představena především kola konstrukční školy společnosti BONATRANS. V oblasti kol pro osobní vozy jsou uvedena kola s moderními tlumiči hluku. Závěr příspěvku sumarizuje poznatky z konstrukce lokomotivních a tramvajových kol.