SMEROVANIE PREDPISOV O HLUKU CESTNÝCH MOTOROVÝCH VOZIDIEL (Perner's Contacts, 2015)
Hluk z cestnej premávky škodí zdraviu mnohými spôsobmi. Dlhým vystavením stresu z hluku môže dôjsť k vyčerpaniu fyzických rezerv a narušeniu regulačnej kapacity funkcií orgánov, a tým aj k zníženiu ich účinnosti. Hluk z premávky je potenciálnym rizikovým faktorom rôznych negatívnych zmien zdravotného stavu a udalostí, ako je napr. vysoký krvný tlak alebo infarkt. Tento článok prezentuje reguláciu predpisov o hluku a ich najbližšie smerovanie.
Keywords: hluk, zvuk, emisie, cestné motorové vozidlá, doprava