SILNIČNÍ DOHLEDOVÝ SYSTÉM Z POHLEDU OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ (Perner's Contacts, 2016)
Článek se zabývá silničními kamerovými dohledovými systémy, a to z pohledu jejich legálního zřízení na základě konkrétní právní normy, konkrétní využitelností a praktickými poznatky z jejich provozu. Na konkrétních situacích a příkladech upozorníme na různá bezpečnostní rizika spojená s chodem a obsluhou těchto systémů, která vyplývají z právních omezení a rizika plynoucí z porušení těchto právních povinností, zejména z pohledu zákona o ochraně osobních údajů.
Keywords: Silniční dohledový systém; zákon o silničním provozu; telematické aplikace; Národní dopravně infomační centrum; osobní údaje; kamerový systém; bezpečnost systému