MOŽNOSTI PREPRAVY KONTAJNEROV MEDZI JUHOVÝCHODNOU ÁZIOU A SLOVENSKOM (Perner's Contacts, 2016)
Predmetom článku je porovnanie variantov prepravy kontajnerov medzi ázijským prístavom Singapur a Slovenskom cez štyri vybraté európske námorné prístavy (Rotterdam, Hamburg, Koper a Konstanca). Na analýzu vybraných variantov sme použili metódu CPM, následne sme ich porovnali na základe vybraných kritérií ako doba prepravy a cena za prepravu.
Keywords: námorná doprava; železničná doprava; prepravná trasa