MIKROSKOPICKÁ SIMULÁ CIA CESTNEJ PREMÁVKY NA ÚSEKU BYTČA RUŽOMBEROK (Perner's Contacts, 2016)
Vzhľadom na neustále sa meniace požiadavky účastníkov cestnej premávky je potrebné vytvoriť dopravnú infraštruktúru, ktorá bude schopná plniť tieto požiadavky a zaviesť také organizačné opatrenia aby sa dosiahlo jej efektívne využitie. V našom príspevku sme sa zamerali na simuláciu dopravnej situácie na cestnej sieti medzi mestami Bytča a Ružomberok, kde sa často vyskytujú dopravné nehody a kongescie. Daný úsek patrí medzi najviac vyťažené úseky cestnej siete v Slovenskej republike.
Keywords: simulácia; bezpečnosť; dopravná nehodovosť; model