IDENTIFIKÁCIA PRÍČIN NEGATÍVNYCH EFEKTOV V ZÁSOBOVACEJ ČINNOSTI PODNIKU S VYUŽITÍM TECHNIKY TEÓRIE OBMEDZENIA (Perner's Contacts, 2017)
Príspevok sa zaoberá implementáciou vybranej techniky Teórie obmedzenia za účelom identifikovania hlavných príčin nežiaducich dôsledkov v oblasti zásobovacej logistiky. Potreba stanovenia nežiaducich dôsledkov zásobovacej logistiky súvisí predovšetkým s nepriaznivým vplyvom na nákladovosť, ziskovosť a kvalitu celého dodávateľského reťazca. Problematika implementácie sa predovšetkým zaoberá jednotlivými krokmi postupu súvisiaceho s tvorbou konkrétneho stromu (techniky) Teórie obmedzenia. Zmyslom danej techniky je identifikácia hlavných príčin, ktoré majú najvýznamnejší vplyv na negatívne dôsledky zásobovania na dodávateľský reťazec.
Keywords: zásobovacia logistika; dodávateľský reťazec; nežiaduce dôsledky; Teória obmedzenia