TVORBA VÝKRESOVEJ DOKUMENTÁCIE A RENOVÁCIA POŠKODENÉHO NAVÍJACIEHO ZARIADENIA PRACOVNÉHO STROJA (Perner's Contacts, 2017)
Článok sa zaoberá renováciou poškodeného netypizovaného navijaka pracovného stroja, ktorého poškodenie nastalo vplyvom preťaženia v prevádzke z dôvodu nešpecifikovaného zaťaženia, čo môže predstavovať určitý stupeň nebezpečenstva. Z tohto dôvodu bude vykonaná tvorba výkresovej dokumentácie z reálneho zariadenia, aby bolo možné okamžite zisťovať vstupy slúžiace pre analytický dimenzionálny výpočet za účelom stanovenia hodnoty maximálnej prípustnej hmotnosti zaveseného bremena na danom navíjacom zariadení.
Keywords: navijak; výkresová dokumentácia; renovácia; poškodenie