POSÚDENIE OHROZENÍ KĽÚČOVÝCH PRVKOV PODSEKTORA KRITICKEJ INFRAŠTRUKTÚRY VODNEJ DOPRAVY V SLOVENSKEJ REPUBLIKE (Perner's Contacts, 2019)
Článok pojednáva o vnútrozemskej vodnej doprave v Slovenskej republike,zameriava sa na kľúčové prvky, ktoré môžu byť čiastočne alebo úplne vyradené z prevádzky z dôvodu pôsobenia negatívnych vplyvov prírodných živlov. Autori posúdili jednotlivé ohrozenia a na najzávažnejšie navrhli možné opatrenia na zníženie rizika vzniku mimoriadnej udalosti.
Keywords: infraštruktúra; cesta; doprava; ohrozenie; plavidlo; prístav; prvky