HODNOCENÍ VÝKONNOSTI JÍZDNÍHO ŘÁDU (Perner's Contacts, 2019)
Tento článek pojednává o možnosti zhodnocení výkonnosti jízdního řádu prostřednictvím jediného ukazatele. Tento ukazatel, nazvaný výkonnost jízdního řádu (VJŘ), je počítán na základě 3 parametrů – jednoho kvalitativního parametru (např. průměrný přírůstek zpoždění), jednoho kvantitativního parametru (např. počet vlaků) a jednoho doplňkového parametru (např. periodicita jízdního řádu).
Keywords: jízdní řád; míra periodicity; průměrný přírůstek zpoždění; výkonnost jízdního řádu