MOŽNOSTI ŘEŠENÍ NEDOSTATEČNÉHO POČTU PROFESIONÁLNÍCH ŘIDIČŮ (Perner's Contacts, 2019)
Článek je zaměřen na problematiku nedostatku profesionálních řidičů. Shrnuje informace k této oblasti z Evropského Portálu Pracovní Mobility (EURES) a statistická data z Úřadů práce ČR, z Integrovaného portálu Ministerstva prácea sociálních věcí (IPSV), z Českého statistického úřadu, z Ročenky dopravy 2017 a dalších zdrojů. Jsou zde uvedeny faktory, které jsou příčinou nedostatku profesionálních řidičů na trhu práce. Článek uvádí konkrétní možnosti řešení jejich nedostatku. Podrobněji je zde prezentován příklad výchovy nového řidiče s využitím projektu Evropského sociálního fondu (ESF) pro vzdělávací aktivity – Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců (POVEZ II).
Keywords: Důvody nedostatku řidičů; profesionální řidič; projekt POVEZ II; řešení nedostatku řidičů; výchova profesionálního řidiče; vzdělávací aktivity řidičů