EMISE N2O SPALOVACÍCH MOTORŮ AUTOMOBILŮ (Perner's Contacts, 2007)
Oxid dusný je jedním z nejvýznamnějších plynů, který se svou přítomností v atmosféře podílí na redukci ozónové vrstvy a na vzniku skleníkového efektu. V této práci jsou prezentovány pilotní výsledky z experimentů věnujících se základním parametrům motorů a katalyzátorů, které mají hlavní vliv na tvorbu oxidu dusného.
Keywords: Oxid dusný (N2O); Skleníkový plyn; Emise z aut; Dynamická brzda; IR analýza