VÝZNAM STRATEGICKÉHO PLÁNOVANIA V PODMIENKACH ŽELEZNIČNEJ DOPRAVY (Perner's Contacts, 2007)
Príspevok sa zaoberá strategickým plánovaním a jeho významom pre zaistenie konkurencieschopných podmienok železničného systému. Venuje sa historickému vývoju plánovania, definovaniu stratégie a základných krokov strategického plánovania. Tento príspevok je čiastkovým výstupom výskumnej grantovej úlohy VEGA č. 1/4171/07 Kvalita procesov prevádzkovateľa nákladnej železničnej dopravy.
Keywords: strategické plánovanie; stratégia; železničná doprava