DIFERENCOVANÉ ZPŮSOBY OBSLUHY VE VEŘEJNÉ OSOBNÍ PŘÍMĚSTSKÉ DOPRAVĚ – OD NASAZENÍ TAXI K ŘÍZENÉ MOBILITĚ (Perner's Contacts, 2007)
Příspěvek se zabývá problematikou diferencovaných způsobů obsluhy ve veřejné osobní příměstské dopravy, a to od nasazení taxi k řízené mobilitě. Jsou zde uvedeny jednotlivé druhy této obsluhy počínaje rychlými nebo spěšnými autobusy, discobusy, cyklobusy a konče linkovými taxi, linkovými taxi na zavolání či sběrnými taxi na zavolání apod. Příspěvek se v závěru věnuje problematice řízené mobility jako poslednímu kroku managementu mobility.
Keywords: dopravní obslužnost; řízená mobilita; speciální autobus