DOPROVODY U PŘEPRAV ZVLÁŠŤ TĚŽKÝCH A ROZMĚRNÝCH PŘEDMĚTŮ (Perner's Contacts, 2007)
Příspěvek se zabývá problematikou doprovodů u přeprav zvlášť těžkých a rozměrných předmětů v silniční dopravě. Důraz je kladen zejména na technické doprovod. V rámci této problematiky jsou uváděny rozdíly ve vybraných zástupcích členských států Evropské unie, postavení v legislativě, povinnosti a kompetence pracovníků doprovodu. Na závěr je uvedeno řešení pro proces standardizace podmínek provozu doprovodných vozidel v rámci Evropské unie.
Keywords: doprovod; doprovodná vozidla; přeprava zvlášť těžkých a rozměrných předmětů