VYUŽITÍ NĚKTERÝCH METOD TEORIE GRAFŮ PŘI ŘEŠENÍ DOPRAVNÍCH PROBLÉMŮ (Perner's Contacts, 2007)
Metody operačního výzkumu mají při řešení praktických problémů široké využití. Článek se zabývá problematikou využití algoritmů z oblasti teorie grafů při řešení různých typů dopravních úloh. Shrnuje nejznámější metody z této oblasti, stručně je charakterizuje a naznačuje jejich možné využití v dopravní problematice.
Keywords: optimální cesty na grafech, kostra grafu, eulerovský tah, hamiltonovská kružnice, toky na síti, lokační úlohy, okružní jízdy