SPOTŘEBA ENERGIE V ZÁVISLOSTI NA POHYBU VLAKU (Perner's Contacts, 2006)
Příspěvek se zabývá problematikou pohybové rovnice vlaku a silami působícími při jízdě vlaku. Zmíněna jsou grafická a početní řešení pohybové rovnice a odporové síly působící v železničním provozu. V poslední části se příspěvek zabývá spotřebou trakční energie.
Keywords: spotřeba energie; vlak; pohyb vlaku; fáze pohybu