ANALÝZA MATEMATICKO- ŠTATISTICKÝCH METÓD POUŽITEĽNÝCH PRI OPTIMALIZÁCII POŠTOVEJ PREPRAVNEJ SIETE (Perner's Contacts, 2006)
S organizáciou a riadením poštovej prepravy je spojená i otázka jej kvality. Pošta pristupuje k riešeniu problému kvality prepravy rôznymi spôsobmi - operatívnou zmenou vo vedení poštových kurzov, alebo v dlhodobej perspektíve, zdokonalením systému prepravy poštových zásielok. Takéto zdokonalenie predstavuje optimalizáciu poštovej prepravnej siete. Pohľad na možnosti optimalizácie na strednej úrovni poštovej prepravnej siete prináša nasledovný článok.
Keywords: poštová sieť; optimalizácia; matematicko-štatistické metódy