KONFLIKTNÍ SITUACE NA KŘIŽOVATCE S AUTOBUSOVÝMI ZASTÁVKAMI (Perner's Contacts, 2006)
Článek poukazuje na chybná provedení autobusových zastávek umístěných v těsné blízkosti křižovatky. Dále upozorňuje na nevhodně situované přechody pro chodce ve vazbě se zastávkou. Článek vychází z řešení grantového projektu č. 103/04/0476 „Návrh metodiky financování dopravní obslužnosti“, který je realizován za finanční podpory ze státních prostředků prostřednictvím Grantové agentury České republiky.
Keywords: Silniční doprava; bezpečnost; MHD