ORGANIZACE SILNIČNÍ DOPRAVY V OKOLÍ VLAKOVÉHO NÁDRAŽÍ V PŘEROVĚ (Perner's Contacts, 2010)
Příspěvek se zabývá organizací dopravy v okolí vlakového nádraží v Přerově. Na základě analýzy současného stavu jsou navrženy varianty, jak zlepšit dopravní situaci v této oblasti a na jednotlivých křižovatkách. Na závěr jsou jednotlivé varianty zhodnoceny a porovnány z hlediska možné aplikace.
Keywords: světelně řízená křižovatka; neřízená křižovatka; dopravní proud; okružní křižovatka; kapacita křižovatky; intenzita; dopravní průzkum