STUDIE VYUŽITÍ SIMULAČNÍHO SOFTWARE WITNESS PŘI NÁVRHU SIGNÁLNÍHO PLÁNU SVĚTELNĚ ŘÍZENÉ KŘIŽOVATKY (Perner's Contacts, 2010)
Článek se zabývá možnostmi využití simulačního software Witness při návrhu pevného signálního plánu. Byl vytvořen simulační model fiktivní křižovatky a s použitím nástavby Witness Optimizer byly provedeny optimalizační experimenty, jejichž výstupy jsou údaje potřebné pro sestavu pevného signálního plánu. Výsledky dosažené simulací jsou konfrontovány s výsledky dosaženými řešením příslušnéhomatematického modelu.
Keywords: Světelně řízená křižovatka; signální plán; simulace; Witness