VLIV DOPRAVNÍ CHARAKTERISTIKY REGIONU NA VÝŠI PŘIROZENÝCH NÁKLADŮ DOPRAVNÍ KONGESCE (Perner's Contacts, 2010)
Na charakteristiku regionu, ať už jakkoliv vymezeného správního území, je možno nahlížet z různých perspektiv. Velmi zásadní po všech stránkách je dopravní charakteristika regionu. V článku je představena metodika a výsledky výpočtů pro kraje České republiky. Výzkum je prováděn v rámci disertační práce a výsledky budou použity v další vědecké činnosti.
Keywords: Region; silniční doprava; faktory regionu