TECHNOLOGICKÉ UKAZATELE PŘEPRAVY OSOB S OMEZENOU SCHOPNOSTÍ POHYBU V SYSTÉMU MHD (Perner's Contacts, 2010)
Příspěvek se zabývá změnou vybraných technologických ukazatelů při přepravě osob s omezenou schopností pohybu – osob těžce pohybově postižených pohybujících se na vozíku – v rámci městské hromadné dopravy. Při odlišných intenzitách přepravy osob na vozíku, na různě dlouhých linkách a při dalších charakteristických aspektech zjišťuje dopady na oběžnou rychlost, počet potřebných vozidel a interval na lince.
Keywords: městská hromadná doprava; linka; osoba s omezenou schopností pohybu; dodatečná spotřeba času; interval