PROBLEMATIKA PREFERENCIE SYSTÉMOV HROMADNEJ OSOBNEJ DOPRAVY (Perner's Contacts, 2010)
Článok sa zaoberá aktuálnou problematikou preferencie systémov hromadnej osobnej dopravy. Z riešenia uvedenej problematiky vyplýva, že znižovanie podielu hromadnej osobnej dopravy je možné zmierniť jej podporou, preferenciou, dopravným plánovaním a harmonizáciou jednotlivých systémov hromadnej osobnej dopravy navzájom.
Keywords: hromadná osobná doprava; individuálna automobilová doprava; preferencia