RYCHLÝ ALGORITMUS ROZPOZNÁNÍ REGISTRAČNÍCH ZNAČEK VOZIDEL (Perner's Contacts, 2009)
Článek se věnuje popisu algoritmu detekce a rozpoznávání registračních značek motorových vozidel. Popisovaný algoritmus byl vyvinut pro systémy úsekového měření rychlosti s cílem snadné implementovatelnosti do vestavěných zařízení s digitálními signálovými procesory a to za použití nižších programovacích jazyků. Výhodou popisované metody je transparentnost a rychlost.
Keywords: metody rozpoznávání obrazu; detekce registračních značek; OCR