NÁVRH ŘEŠENÍ ORGANIZACE DOPRAVY NA ULICI STUDENTSKÁ V AREÁLU UNIVERZITY PARDUBICE (Perner's Contacts, 2009)
Článek se zabývá řešením dopravy na ulici Studentská v areálu Univerzity Pardubice v roce 2025, kdy se plánuje prodloužení ulice Studentská na přeložku silnice I/36 a dokončení obytné výstavby v lokalitě Cihelna. Na základě analýzy vstupních údajů je navrženo pět variant možného řešení. Navržené varianty jsou vyhodnoceny dle ČSN 73 6102 - Projektování křižovatek na pozemních komunikacích a pomocí mikrosimulace v aplikaci VISSIM .
Keywords: organizace dopravy; dopravní průzkum; model individuální automobilové dopravy