VYUŽITÍ REGRESNÍ ANALÝZY V PŘESTUPNÍCH UZLECH NA ŽELEZNIČNÍ SÍTI (Perner's Contacts, 2009)
Příspěvek se věnuje problematice využití regresní analýzy při zjišťování charakteristik trendů závislostí jednotlivých veličin v přestupních uzlech spolu s vymezením pravděpodobnosti dodržení přestupních vazeb.
Keywords: regresní analýza; Beta rozdělení pravděpodobnosti; přestupy; doprava; statistika