RIZIKÁ PREPRAVY NEBEZPEČNÝCH VECÍ (Perner's Contacts, 2009)
Bezpečnosť prepravy nebezpečných vecí ovplyvňuje celý rad faktorov. K najvýznamnejším je možné zaradiť ľudský faktor, dopravný prostriedok, prostredie a ostatné. V príspevku sú konkrétne riešené jednotlivé riziká. Jedným z hlavných preventívnych opatrení musí byť minimalizácia rizík, ktoré ohrozujú bezpečnú prepravu nebezpečných vecí.
Keywords: Bezpečnosť; nebezpečné veci; preprava; riziko