PROGRESIVNÍ SILNIČNÍ DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY V LOGISTICKÝCH ŘETĚZCÍCH (Perner's Contacts, 2009)
Článek se zabývá moderními silničními nákladními dopravními prostředky, používanými v logistických přepravních řetězcích. Jde zejména o dvoupodlažní vozidla/soupravy, návěsy s prodlouženou nástavbou a soupravami „European Modular System“ (EMS). Jsou zde shrnuty jejich základní charakteristiky a role v logistice.
Keywords: logistika; silniční nákladní doprava; kombinovaná doprava; nákladní vozidlo; přívěs; návěs; EMS souprava