POPTÁVKA PO VEŘEJNÉ DOPRAVĚ V ZÁVISLOSTI NA ŠKOLSTVÍ V KRAJI (Perner's Contacts, 2009)
Dopravu využívají lidé za různým účelem, mimo jiné i ke svým cestám do zaměstnání a do škol. Počet žáků a studentů tedy má vliv na poptávku po veřejné dopravě. Modelováním tohoto vztahu se zabývá tento článek.
Keywords: modelování; doprava; školství