AUTOMATIZACE ŘÍZENÍ ŽELEZNIČNÍ DOPRAVY A MOŽNOSTI JEJÍ OPTIMALIZACE (Perner's Contacts, 2023)
Článek se zabývá optimalizací činnosti funkce Automatického stavění vlakových cest. Nejprve seznamuje čtenáře s původní metodou a návrhem nové metody generování povelů ke stavění vlakových cest a stručně nastiňuje jejich vývoj. Dále navrhuje možnosti optimalizace metod s primárním cílem zvýšení kapacity staničních zhlaví prostřednictvím maximalizace plynulosti jízdy vlaků. Článek také seznamuje čtenáře s užitím funkce Automatického stavění vlakových cest a jejích metod v praxi v podmínkách České republiky.
Keywords: Automatické stavění vlakových cest; vlaková cesta; časová metoda; geografická metoda; kritický bod; inicializační bod; železnice