ALGORITMUS VKLÁDÁNÍ TRAS DODATKOVÝCH VLAKŮ (Perner's Contacts, 2008)
Článek popisuje nový algoritmus na hledání a řešení konfliktních situací, které vznikají vkládáním dodatkových vlaků do platného grafikonu vlakové dopravy.Je to významný prvek při řešení kapacitních výpočtů v železniční dopravě.
Keywords: Železniční doprava; jízdní řád; dodatkový vlak; konflikt; kapacita; algoritmus