KRITICKÉ OBLASTI V PROVOZOVÁNÍ MĚSTSKÉ HROMADNÉ DOPRAVY (Perner's Contacts, 2011)
Městská hromadná doprava je v České republice provozována ve všech větších městech. Rozeznává se subsystém autobusový, trolejbusový, tramvajový, zvláštním případem je metro, popř. další druhy provozů integrované do systému městské hromadné dopravy (např. lodní doprava, lanová dráha, apod.). Kritickými oblastmi, o nichž pojednává tento článek, se rozumí takové oblasti, které mohou negativně ovlivnit plynulost a pravidelnost městské hromadné dopravy, v nejhorším případě její samotné fungování. Dále se blíže seznámíme s kritickými oblastmi v provozování městské hromadné dopravy z pohledu cestujícího, dopravce a společnosti, která tento druh dopravy provozuje.
Keywords: městská hromadná doprava; jízdní řád; vzdálenost zastávek