VYUŽITÍ PREDIKTIVNÍHO MODELOVÁNÍ PRO DETEKCI ÚNAVY ŘIDIČE (Perner's Contacts, 2011)
Táto štúdia pojednáva o možnostiach využitia simulačných systémoch v dopravných technológiách. Rozoberá možnosti simulačného systému ako systému pre zvýšenie vonkajšej bezpečnosti tak aj systému pre počítačové pozorovanie a pre monitorovanie ostražitosti vodiča za volantom. Dôvod na aplikovanie takéhoto systému bol hlavne predísť častým dopravným nehodám, ktorých príčina je veľmi často únava vodiča.
Keywords: bezpečnosť; modelovanie; únava