PREPRAVA RÁDIOAKTÍVNYCH MATERIÁLOV (Perner's Contacts, 2011)
Tento príspevok sa zaoberá niektorými aspektmi prepravy rádioaktívnych materiálov. Uvádza vybrané údaje o produkcii rádioaktívnych odpadov v Slovenskej republike (SR). Poukazuje na rozsah kompetencií ústredných orgánov SR vo vzťahu k preprave rádioaktívnych materiálov. Rozoberá základné činnosti dopravcu a prepravcu pred začatím a počas prepravy rádioaktívnych materiálov.
Keywords: inštitucionálny odpad; jadrový materiál; povolenie na prepravu; rádioaktívny odpad; Úrad jadrového dozoru SR