KOMUNIKAČNÁ PLATFORMA INTELIGENTNÉHO CESTNÉHO DOPRAVNÉHO SYSTÉMU (Perner's Contacts, 2011)
Článok je zameraný na analýzu a návrh architektúry komunikačnej platformy inteligentných dopravných systémov v oblasti cestnej dopravy. Architektúry dopravných podsystémov, staníc a ich komponentov sú podrobne analyzované a zrozumiteľným spôsobom prezentované. Technické údaje nevyhnutné pre výpočet výkonových pomerov na prenosovom kanály sú rovnako uvedené.
Keywords: Inteligentný dopravný systém; referenčná architektúra ITS stanice; ITS podsystém dopravného prostriedku; ITS podsystém dopravnej infraštruktúry