KONFLIKTNÍ SITUACE NA OKRUŽNÍ KŘIŽOVATCE S DVOUPRUHOVÝM OKRUŽNÍM PÁSEM (Perner's Contacts, 2011)
Článek uvádí výsledky videoanalýz konfliktních situací provedených na okružní křižovatce s dvoupruhovým okružním pásem ve městě Havířov. Příspěvek byl zpracován za finanční podpory projektu výzkumu a vývoje č. CG911-008-910 „Vliv geometrie stavebních prvků na bezpečnost a plynulost provozu na okružních křižovatkách a možnost predikce vzniku dopravních nehod“ Ministerstva dopravy ČR.
Keywords: okružní křižovatka; konfliktní situace; silniční doprava