ČASOVÁ KOORDINACE SPOJŮ VEŘEJNÉ HROMADNÉ DOPRAVY NA ÚSECÍCH DOPRAVNÍ SÍTĚ (Perner's Contacts, 2011)
Předložený příspěvek se zabývá optimalizací časových poloh spojů z hlediska rovnoměrného rozložení na úseku dopravní sítě pojížděného několika linkami veřejné hromadné dopravy. Příspěvek uvádí soupis vstupních údajů, které jsou k řešení úlohy potřebné, definuje vhodná optimalizační kritéria a dále pak matematický model sloužící pro řešení uvedeného problému. V závěru příspěvku je uvedena konkrétní aplikace, která slouží k ověření funkčnosti matematického modelu. V předloženém příspěvku je uveden matematický model jednosměrné časové koordinace spojů.
Keywords: linka; spoj; časová koordinace